Randstad Group neemt Hudson Benelux over

Randstad NV, wereldwijd marktleider in HR-dienstverlening, maakt bekend dat Randstad Group België, Hudson Benelux heeft overgenomen, een specialist in HR-consulting. De overname stelt Randstad in staat haar marktpositie te versterken door het vergroten van haar marktaandeel in de segmenten werving en selectie, executive search en HR-diensten en door het toevoegen van higher-value management consulting capaciteiten. ​
Hudson zal een sterke uitbreiding zijn van het huidige portfolio van Randstad Group. De overname biedt nieuwe mogelijkheden dankzij de diensten waarin Hudson excelleert zoals gespecialiseerde werving en selectie, talent management, flexibele HR oplossingen, strategisch beloningsadvies en innovatieve HR tools. Samen zullen we in staat zijn om klanten een unieke marktpropositie te bieden.

Hudson werd in 1982 opgericht door huidig CEO Ivan De Witte onder de naam De Witte & Morel. In de daaropvolgende decennia groeide het bedrijf en werd het marktleider in hoogwaardige HR-consulting en detachering van middle tot senior management voor de private en publieke sector en KMO’s tot multinationals. De sterke onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten heeft Hudson in staat gesteld om data-gestuurde HR-tools en HR-diensten van hoge kwaliteit te ontwikkelen, zoals Assessment & Development centers, Reward Management en flexibele HR-oplossingen.

Hudson zal blijven opereren als een aparte onderneming en merk. De 275 medewerkers zullen werken vanuit de bestaande kantoren in België, Nederland en Luxemburg.

 

“Ik ben trots op de overname van Hudson Benelux en kijk ernaar uit om de medewerkers te verwelkomen bij Randstad Group. Randstad en Hudson geloven beide in de essentiële en steeds belangrijker wordende rol van technologie in de wereld van werving en selectie. Daarnaast geloven wij allebei ook dat de ‘human touch’ altijd een cruciaal onderdeel van het proces zal blijven. Daarom zijn we enthousiast om Hudson toe te voegen aan ons portfolio en zo onze marktpositie verder te versterken.”

Herman Nijns, CEO van Randstad Group BeLux

 

“We kijken ernaar uit om ons aan te sluiten bij een zeer sterke en internationale HR-dienstverlener als Randstad. Deze transactie onderstreept in de eerste plaats het geïntegreerde business model van Hudson en de expertise van haar medewerkers. Het internationale netwerk en de solide basis van Randstad zullen Hudson helpen bij de verdere ontwikkeling en groei. Door de krachten te bundelen, spreekt Randstad haar vertrouwen uit in onze expertise, onze tools en de kwaliteit van onze mensen. Ik ben er sterk van overtuigd dat deze stap de juiste is en kijk er naar uit om samen verder te groeien.”

​ Ivan De Witte, CEO van Hudson Benelux

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hudson

Sinds meer dan 40 jaar, Hudson helpt organisaties en hun medewerkers - zowel experts, kaderleden en bedrijfsleiders - om hun volledige potentieel te ontwikkelen en tot uiting te brengen. Wij bieden gespecialiseerde oplossingen in permanente rekrutering, talent management (assessment centers, coaching & ontwikkeling, salarisonderzoeken, functieclassificaties, enz.), interim management en HR tools. Deze laatste zijn ontwikkeld door onze eigen internationaal gerenommeerde R&D afdeling. Onze HR-oplossingen zijn niet alleen gericht op bedrijven die het beste uit hun werknemers wensen te halen, maar ook op professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare HR-partner die hen kan ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling. De dienstverlening van Hudson staat garant voor een hoge toegevoegde waarde in alle stadia van de HR-levenscyclus. Met klanten gaande van KMO's tot multinationals, zowel in de private als in de publieke sector, heeft ons bedrijf met de jaren een reputatie van professionaliteit en uitmuntendheid in HR consultancy opgebouwd. Hudson maakt sinds december 2021 deel uit van de Randstad Groep.

Contact