Rekrutering & selectie. Een en-en-en aanpak

"Rekrutering anno 2023 is nooit gemakkelijk. We hebben ons bedrijf aangepast aan de nieuwe uitdagingen zodat we kwalitatieve selecties blijven garanderen.”

An Bels, Director Executive Solutions / Recruitment and Selection bij Hudson

Hudson is bekend van de rekrutering van nieuwe vaste medewerkers in expert rollen, op middelmanagement en hoger managementniveau. Het Hudson-team van 85 medewerkers bedient alle sectoren en vult 600 vacatures per jaar succesvol in. Hudson verdient ook zijn sporen in Executive search, de aanwerving van top executives. Hier werkt een apart team op met een eigen netwerk.

En-en-en-aanpak bij Hudson

Het juiste talent vinden voor de organisatie in deze kandidaatgedreven markt, hoe gaat dat in zijn werk?

Het is vandaag een en-en-en-verhaal, duidt An. “Vooral omdat bedrijven snel willen schakelen en aanwerven. Specifiek voor kmo’s is onze omnichannel aanpak interessant. We kunnen natuurlijk buigen op onze rijke database. Hudson is al 45 jaar actief in het vak en we bouwden een breed netwerk uit in alle functiedomeinen en alle sectoren.

Onze focus ligt sterk op recruitment marketing. Dat betekent dat we de vacatures pushen en visibel krijgen daar waar de doelgroep zich bevindt. We gebruiken Googledata en ook artificiële intelligentie helpt ons een hand. Onze ervaring met recruitment marketing is zeker een van de expertises die interessant zijn voor kmo’s.”

De doorlooptijd van een vacature blijft een belangrijk criterium voor klanten. An: “De gemiddelde doorlooptijd is drie maanden. Omwille van de krappe arbeidsmarkt hebben we ons search team gevoelig uitgebreid. Die 1-op-1 benadering leidt in onze business nog altijd sneller tot resultaten. En we werken ook afgestemd op de lokale arbeidsmarkt. We hebben Hudson kantoren in Brussel, Antwerpen, Hasselt, Gent, Luik en Louvain-la-Neuve.

De lat lager?

Bedrijven en organisaties wensen hun nieuwe medewerker(s) snel aan te werven. Is in deze moeilijke arbeidsmarkt de lat lager leggen, een oplossing?

An: “Ik antwoord hier graag genuanceerd op. Profielen accepteren waar kennis en ervaring nog niet op het verwachte niveau zit, is ok. De lat lager leggen op het vlak van competenties is een ander verhaal. De verwachtingen lager leggen voor de fit met de bedrijfscultuur is voor ons een no-go. Die culturele fit is een kritische succesfactor. Als er op dit domein toegevingen worden gedaan, heeft men achteraf spijt. Daarom gaan we via onze tools, inhouse ontwikkeld door ons R&D team, ondermeer de motivationele drivers en persoonlijkheidstrekken in kaart brengen. Zo kunnen we deze cultural fit effectief meten. Op het einde van elk traject doen we ook een assessment center. Merken we daar gaps op vlak van competenties, dan volgt een negatief advies.

 

Bij Hudson gaan we alleen voor structurele oplossingen bij klanten, geen quick fixes. We houden van lange termijn samenwerkingen omdat we dan echt de bedrijfscultuur leren kennen. Onze cijfers bewijzen het: 75% van onze opdrachten komt van vaste klanten.”


Eens praten over je vacature(s)? De consultants van Hudson staan klaar om te helpen. Hier neem je contact met hen op. Rekrutering anno 2023 is nooit gemakkelijk, vertelt An Bels, Partner en Recruitment and Selection Director bij Hudson. “We hebben ons bedrijf aangepast aan de nieuwe uitdagingen zodat we kwalitatieve selecties blijven garanderen.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hudson

Sinds meer dan 40 jaar, Hudson helpt organisaties en hun medewerkers - zowel experts, kaderleden en bedrijfsleiders - om hun volledige potentieel te ontwikkelen en tot uiting te brengen. Wij bieden gespecialiseerde oplossingen in permanente rekrutering, talent management (assessment centers, coaching & ontwikkeling, salarisonderzoeken, functieclassificaties, enz.), interim management en HR tools. Deze laatste zijn ontwikkeld door onze eigen internationaal gerenommeerde R&D afdeling. Onze HR-oplossingen zijn niet alleen gericht op bedrijven die het beste uit hun werknemers wensen te halen, maar ook op professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare HR-partner die hen kan ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling. De dienstverlening van Hudson staat garant voor een hoge toegevoegde waarde in alle stadia van de HR-levenscyclus. Met klanten gaande van KMO's tot multinationals, zowel in de private als in de publieke sector, heeft ons bedrijf met de jaren een reputatie van professionaliteit en uitmuntendheid in HR consultancy opgebouwd. Hudson maakt sinds december 2021 deel uit van de Randstad Groep.

Contact